és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

11/11/2021

CMI aporta el 80% del ciment que s’usa als laboratoris d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC

CMI aporta el 80% del ciment que s’usa als laboratoris d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC

La col·laboració de Ciments Molins Industrial amb els Departaments d’Enginyeria Civil i Ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ve desenvolupant-se des de fa anys, es concreta en l’actualitat amb la donació del 80% del ciment que s’utilitzen a les pràctiques en els laboratoris de l’entitat educativa. D’aquesta manera, la suma de la teoria, els coneixements i estudis que té la Universitat amb l’experiència industrial en la fabricació per part de CMI beneficia ambdues parts, i permet avenços més grans i més ràpids en camps de gran rellevància actual com poden ser la protecció mediambiental i l’ús de combustibles alternatius.

Aquesta transacció de coneixements amb benefici mutu s’ha renovat recentment amb la visita que una delegació de l’empresa ha dut a terme a les instal·lacions de la UPC. Allí, els professors van informar dels usos i experiments que realitzen amb els diferents tipus de ciment subministrats per CMI, fet que permet que tots els estudiants d’aquestes especialitats desenvolupin tasques de laboratori i entrin en contacte amb el producte.

Un altre àmbit de la relació consisteix en les visites que alumnes i professors de la UPC giren a la fàbrica, considerada com el seu referent industrial. La col·laboració s’estén també amb la participació dels professionals de l’empresa en conferències sobre les bones pràctiques en la producció del ciment.