és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

26/04/2022

CMI implantarà un Sistema de Gestió per augmentar l’eficiència energètica i contribuir a la lluita contra el Canvi Climàtic

CMI implantarà un Sistema de Gestió per augmentar l’eficiència energètica i contribuir a la lluita contra el Canvi Climàtic

L’estratègia de Ciments Molins Industrial en favor de la Sostenibilitat i de la lluita contra el Canvi Climàtic ha sumat recentment una nova etapa amb la decisió d’implantar un Sistema de Gestió Energètica (SGEn) segons els requisits i directrius establertes a la norma UNE-EN ISO 50001:2018. La decisió, conseqüència directa de la Política Energètica que l’empresa acaba d’aprovar, té com a objectiu ser més eficient en l'ús i consum d'energia a la fàbrica de Sant Vicenç dels Horts.

El nou sistema permetrà fixar i mantenir un procediment de gestió energètica documentat, on s'estableixin els objectius i les metes energètiques, així els controls necessaris per avaluar el grau d’acompliment, el seguiment i la millora de l’eficàcia del propi Sistema. A més de garantir el compliment dels requisits legals aplicables, inclou criteris d’eficiència energètica en el disseny i modificació d’instal·lacions, processos i productes, i en l’adquisició d’equips, productes i serveis.

El Sistema de Gestió Energètica complementa els ja implantats i certificats per AENOR de Qualitat i també de Medi Ambient. Un dels principals resultats de la nova mesura serà la seva contribució en la lluita contra el canvi climàtic, un propòsit cabdal des de fa anys per a CMI i que és la clau en l’estratègia de negoci de la companyia.

En aquesta darrera línia d’actuació, Ciments Molins Industrial s’ha fixat com a objectius subministrar a la societat un formigó neutre en carboni el 2050 i incrementar substancialment el consum d'energia elèctrica procedent de fonts renovables. Això ha de comportar una reducció de les emissions de CO2 per tona de ciment fabricada, que s’aconseguirà principalment per l’augment de la substitució de combustibles fòssils per combustibles alternatius i també per la disminució de la presència de clínquer al ciment mitjançant la producció de productes amb una menor empremta ambiental.

Es preveu que el nou Sistema de Gestió de l’Energia obtingui la corresponent certificació abans d’acabar 2022.