és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

19/03/2021

El Conveni de Cementos Molins amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aporta ajudes a més de 100 veïns

El Conveni de Cementos Molins amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aporta ajudes a més de 100 veïns

El compromís i implicació de Cementos Molins amb el veïnat i l’entorn territorial ha tingut un dels exponents més rellevants en el balanç final del Conveni de Col·laboració signat el 19 de desembre de 2018 amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per impulsar projectes i activitats d’interès comú dins de l’àmbit del municipi, amb vigència per als anys 2019 i 2020. El resultat d’aquest treball conjunt ha estat que més de 100 habitants de la població han participat en les diverses accions, i s’han beneficiat dels ajuts socials, formatius i econòmics que preveia l’Acord. L’èxit d’aquesta iniciativa de l’empresa ha portat les dues parts renovar el Conveni per un altre període de 2 anys (2021-2022).

 

El pacte ha hagut d’afrontar les dificultats imposades per les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així i tot, s’han pogut executar accions que han anat des la col·laboració amb entitats socials del territori fins al suport als joves vulnerables i a la seva integració social. Per exemple, mitjançant el programa Sport2live d’entrenaments esportius, s’ha fet acompanyament a 75 joves en risc d’exclusió en el seu procés de recuperació d’un entorn amigable i de la pròpia autoestima. També s’han atorgat un total de 18 beques a joves perquè superin la bretxa digital i accedeixin a un ordinador (equipament tecnològic), amb el qual han pogut continuar els seus estudis durant el confinament sense problemes.

 

La Formació ha estat un dels principals eixos d’actuació del Conveni. Aquest àmbit tenia com a objectiu facilitar la incorporació al mercat de treball dels joves del municipi. Cementos Molins, com a companyia reputada dins del teixit industrial de Catalunya, ha possibilitat la realització de tasques dins l’empresa que serveixin per a fer palès, davant futures ofertes de treball, que els joves disposen d’experiència contrastada al món laboral, i també ha ofert completar els estudis reglats de FP Dual mitjançant pràctiques de 1.000 hores a la companyia. Un total de 10 vicentins han pres part en aquestes activitats formatives, i fins i tot dos d’aquests estudiants s’han incorporat finalment a la plantilla de CM.

 

Altres apartats del Conveni han estat l’esponsorització d’activitats esportives i el suport a la revitalització de l’activitat comercial i econòmica del municipi. Un aspecte destacable de la relació és que s’ha desenvolupat amb dos governs municipals diferents, ja que les Municipals de 2019 van propiciar un canvi al capdavant de l’Ajuntament. En tots els casos, però, la satisfacció compartida pels resultats assolits ha estat absoluta, fins al punt de renovar la vigència del Conveni per 2 anys més.