és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

21/04/2022

Grups d'escolars de Vallirana participen en la restauració i recuperació de la biodiversitat a La Fou durant la celebració del Dia dels Arbres

Grups d'escolars de Vallirana participen en la restauració i recuperació de la biodiversitat a La Fou durant la celebració del Dia dels Arbres

Recobrant una activitat frenada durant la pandèmia, Ciments Molins Industrial ha celebrat els dies 6 i 7 d'abril el ja tradicional Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat, amb la participació a la pedrera La Fou de diversos grups d'estudiants de Primària de l'escola Campderrós, de Vallirana. Els escolars van realitzar diferents activitats educatives i lúdiques en el curs de la seva visita, sent la més rellevant la plantació de 50 arbres autòctons a les zones de la pedrera on s'està recuperant la biodiversitat.

Com a novetat aquest any, els alumnes van fer el llançament de “bombes” d'argila i llavors, una activitat que incrementa la diversitat herbàcia i arbustiva autòctona, i ajuda a contenir l'erosió dels terrenys. Aquestes “bombes” consisteixen en una barreja de boles d'argila amb llavors juntament amb compost que, un cop llançades, es desfan amb les primeres pluges i donen pas a la germinació. El mig centenar d'arbres plantats d'espècies de roure, alzina i arboç formen part de les espècies autòctones recollides al projecte de restauració aprovat per l'administració.

Prèviament al recorregut pel planter i a la plantació i la sembra de vegetació, els escolars van assistir a una presentació sobre el contingut de l'esdeveniment, la vinculació de CMI amb les activitats extractives i les mesures de seguretat a observar. Després d'un esmorzar amenitzat amb la projecció de vídeos sobre els àrids, i un cop equipats amb els corresponents EPIs, els grups d'escolars van iniciar la visita guiada al recinte, on van ser instruïts sobre els processos de restauració que se segueixen a la pedrera.

Les jornades van culminar amb la foto tradicional de família sobre un dels vehicles de transport de calcària, el lliurament d'obsequis de record i del certificat de la visita, que incloïa un resum de l'activitat realitzada.