és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

09/11/2021

Presentades les noves inversions mediambientals a la primera reunió de la Comissió de Sostenibilitat després de la pandèmia

Presentades les noves inversions mediambientals a la primera reunió de la Comissió de Sostenibilitat després de la pandèmia

La implantació de mesures de reducció de les emissions, la instal·lació de nous equips de mesura d’emissions i el contracte de subministrament d’energia elèctrica provinent de fonts renovables són les principals actuacions en l’àmbit de la protecció ambiental que Ciments Molins Industrial ha executat en els darrers dos anys, i que van ser presentades als membres de la Comissió de Sostenibilitat (CS) el passat 26 d’octubre. Precisament aquest ha estat el període sense reunions presencials de la CS a causa de les restriccions a la mobilitat imposades per la pandèmia de la Covid-19.

En el curs d’aquesta sessió de treball, les 23 persones participants van ser també informades de les actuacions desenvolupades per l’empresa durant la pandèmia, tant en l’organització del treball intern com en la col·laboració amb diversos centres sanitaris. També es van donar explicacions sobre les incidències tècniques ocorregudes a la fàbrica durant els darrers mesos i les solucions aplicades. La monitorització de la pols difusa sobre Sant Vicenç dels Horts durant el darrer any, mitjançant el sistema de seguiment quinzenal de recollida de mostres, va completar la part informativa de la reunió.

Prèviament, els membres de la CS havien pogut visitar l’espai on estaven instal·lats els antics forns 3, 4 i 5, que s’han desmuntat al llarg de 2020 i 2021. Aquesta operació, també un antic anhel dels veïns de la fàbrica, ha permès eliminar unes instal·lacions velles i fora d’ús, i de recomposar l’skyline del territori.

A la part final de la reunió es va obrir un col·loqui en el que diverses persones van plantejar dubtes sobre el funcionament de la fàbrica, o sobre els resultats de les diverses accions executades. Per la via del diàleg, els representants de Ciments Molins Industrial van donar resposta a cada qüestió, mostrant una vegada més que el debat ajuda a millorar, i que la qualitat ambiental de la fàbrica afecta tothom que s’hi mou a l’entorn: representants polítics, tècnics de medi ambient, veïns i professionals de l’empresa.