és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

11/11/2021

Renovada la col·laboració amb la Escola Politècnica de Manresa, amb l’aportació de nous materials al fons del Museu de Geologia

Renovada la col·laboració amb la Escola Politècnica de Manresa, amb l’aportació de nous materials al fons del Museu de Geologia

Ciments Molins Industrial i l’Escola Universitària Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa han renovat el conveni de col·laboració, que s’estructura bàsicament a través de l’aportació de documents i materials al Museu de Geologia Valentí Masachs que depèn d’aquest centre universitari. Aquesta actuació, emmarcada dins de les activitats de caràcter social que desenvolupa CMI, comporta la difusió del coneixement tècnic del sector del ciment, que en el cas del centre universitari de Manresa s’ha perllongat durant més de 30 anys.

Aquesta Escola compta amb un espai dedicat a la construcció, on els àrids i el ciment tenen una destacada rellevància. En els inicis del Museu, CMI ja va col·laborar aportant informació i fotografies de la fàbrica. Ara, s’han realitzat fotografies de la línia de producció actual, i s’incorporaran sacs de ciment per tal d’actualitzar la informació que s’ofereix al visitant.

El Museu de Geologia Valentí Masachs es va fundar el 1980 i no ha deixat en cap moment d’actualitzar-se i posar-se al dia per tal d’oferir de forma didàctica totes les seves col·leccions i exposicions temàtiques d’interès actual, com pot ser la vulcanologia. Com mínim, cada any el visiten uns 3.000 estudiants i, a més, obre les seves portes al públic en general.

Durant la visita es pot gaudir de les seves col·leccions de minerals, fòssils i roques dels Països Catalans. S’hi presenten les utilitats que tenen per les persones aquests elements de la Terra de manera molt pedagògica. La visita pretén obrir una reflexió en les seves seccions de La Terra s’esgota, La radioactivitat: pros i contres, i Minerals i Persones.