és una empresa del Grup Cementos Molins | Veure la web del Grup

01/02/2022

Subministrament de més de mil tones de ciment per a la construcció de l’autovia B-40

Subministrament de més de mil tones de ciment per a la construcció de l’autovia B-40

Durant l’exercici de 2021 i el mes de gener de 2022, Ciments Molins Industrial ha proveït més de mil tones de ciment per als treballs de construcció de l’autovia B-40, també denominada Quart cinturó de Barcelona, o Autovia Orbital de Barcelona. Aquesta infraestructura, iniciada al 2007, constitueix un eix viari principal per a Catalunya i ha de servir per descongestionar el trànsit a les rodalies de Barcelona.

CMI va aportar gairebé 600 tones de ciment pòrtland a dojo durant l’any 2021, que va servir per realitzar estabilitzacions i sòl-ciment a l’obra. Aquest és un pas previ i necessari per donar consistència al sòl i per poder, posteriorment, pavimentar. Durant el mes de gener de 2022, els subministraments han fregat les 500 tones, que permetran tenir preparat un tram més d’aquest sòl.

La construcció de l’autovia B-40 ha patit endarreriments importants. La crisi econòmica del 2008, l’impacte de diverses esllavissades, i l’actualització de mesures de seguretat en els túnels i modificacions en els accessos d’altres vies importants (Autopistes C-16 i C-58, entre d’altres) són els factors que han anat endarrerint aquest projecte, que tampoc s’ha lliurat de les reclamacions i queixes dels veïns de les poblacions per on ha de passar.